Dat is Genieten!

Toeristische Informatie & Magazines
Snel zoeken!
Waar ben je naar op zoek?
Welkom in Den Helder
Omringd door water
In de Kop van Noord-Holland ligt Den Helder, een stad die zowel in het noorden, oosten als westen omringd is door water. Den Helder is bekend door de Koninklijke Marine en de Marinedagen die in 2017 van 23 t/m 25 juni gehouden worden.

Naast de vele winkels en terrasjes heeft Den Helder een geweldig breed strand waar de Blauwe Vlag trots wappert. Sinds jaar en dag staat deze stad in de hoogste regionen als het gaat om het meest aantal zonuren per jaar.

Willemsoord
Den Helder heeft naast het strand nog zoveel meer te bieden. Zit het weer even niet mee dan is er genoeg overdekt vertier te vinden. De oude Rijkswerf Willemsoord is prachtig gerestaureerd en hier vind je o.a. het Marinemuseum met een onderzeeboot, het Reddingsmuseum 'Dorus Rijkers' en de megabioscoop Kinepolis. Ook zijn hier diverse gezellige restaurantjes te vinden.

Rondvaarten
Door de ligging van Den Helder is het bij uitstek geschikt om een rondvaart te maken. Als je geluk hebt zie je de zeehondjes op de drooggevallen zandbakken rusten. Vanuit de haven vertrekken ook de vissersboten voor een dagje vissen op het wad of in de Noordzee.
 
Weersverwachting
Den Helder
weeronline.nl Altijd jouw weer